Wykonanie
Szybkie, pyszne i proste - takie są naleśniki. Pełnoziarniste naleśniki zrobiłam po raz pierwszy, choć myślałam o nich od dawna. Nie zawiodłam się, są boskie :) Tutaj podane z
jogurtem greckim i
brązowym cukrem.
Składniki :- 1 szklanka pełnoziarnistej
mąki orkiszowej- 1,5 szklanki
mleka (u mnie 1,5%) (można dać 1 szkl.
mleka i 0,5 szkl.
wody gazowanej - będą bardziej puszyste)- 1 duże
jajo- 1 łyżka
oleju rzepakowego-
sól do smakuPrzygotowanie :1. Wszystkie składniki mieszam ze sobą trzepaczką i
solę do smaku.2. Na rozgrzanej patelni ceramicznej równo rozprowadzam, po pół chochli ciasta. Smażę z obu stron, aż do uzyskania odpowiedniego koloru.3. Podawać można na słodko i na wytrawnie .. więc, do dzieła! :)Smacznego!