ßßß Cookit - przepis na Leczo bez mięsa

Leczo bez mięsa

nazwa

Wykonanie

« Zupa Meksykańska
Teraz jeszcze wspomnienie lata. Cudownie pachnące, lekko pikantne leczo z samych warzyw :)
80 dkg pieczarek
papryki : np. 4 czerwone ; 2 żółte ; 1 zielona
3 cukinie
8 pomidorów
1- 2 szklanki bulionu warzywnego
sól ; biały pieprz
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i przekładamy do garnka, dusimy. Gdy pieczarki puszczą soki dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę paprykę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Dodajemy szklankę lub dwie bulionu warzywnego. Gdy warzywa lekko zmiękną ( nie mogą być bardzo miękkie ) dodajemy pokrojone pomidory ( wcześniej sparzone i obrane ze skórki ). Solimy i doprawiamy tylko białym pieprzem. Nie dodałam innych przypraw, tyle wystarczyło.
Smacznego :)
poniedziałek, 12 października 2015, edyta7209
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://taksobiegotuje.blox.pl/2015/10/Leczo-bez-miesa.html