ßßß
80 dkg pieczarekpapryki : np. 4 czerwone ; 2 żółte ; 1 zielona3 cukinie8 pomidorów1- 2 szklanki bulionu warzywnegosól ; biały pieprzW garnku z grubym dnem rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i przekładamy do garnka, dusimy. Gdy pieczarki puszczą soki dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę paprykę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Dodajemy szklankę lub dwie bulionu warzywnego. Gdy warzywa lekko zmiękną ( nie mogą być bardzo miękkie ) dodajemy pokrojone pomidory ( wcześniej sparzone i obrane ze skórki ). Solimy i doprawiamy tylko białym pieprzem. Nie dodałam innych przypraw, tyle wystarczyło.Smacznego :)
poniedziałek, 12 października 2015, edyta7209poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »