Wykonanie
Dzisiaj miałam trochę więcej czasu do kolejki, więc podeszłam do kiosku. Znalazłam
gazetę z "National Geographic" o tytule "Jedz z głową". Jest to magazyn specjalny, w którym można znaleźć wiele informacji dotyczących jedzenia - m.in można znaleźć informacje o GMO, cukrach, jak zastąpić
cukier, tłuszczach, rybach, które barwniki i suplementy szkodzą,Zamiast uczyć się do kolokwium, od razu w kolejce zaczęłam czytać i wciągnęłam się. :)~MoniA co do naszych pyszniutkich...Jeśli nie wiesz jak rozpocząć dzień, zrób zielone kanapki, a nie pożałujesz!Do dzieła! ;)Składniki:2 kromki
razowego chleba1
awokadołyżka
soku z cytrynyrukola2
jajkasólpieprzchilliszczypiorekPrzygotowanie:Przygotuj pastę - umyj i przekrój
awokado na połowę, wyjmij pestkę. Wydrąż miąższ łyżeczką i przełóż do miseczki. Dodaj
sok z cytryny i
sól,
pieprz. Zblenduj na gładką pastę lub po prostu użyj widelca.Posmaruj kromki
chleba pastą.Ugotuj
jajka na twardo (pamiętaj żeby posolić
wodę z gotującymi się
jajkami).Na pastę rozłóż
rukolę, a następnie pokrojone ugotowane
jajko.Przypraw
chilli oraz posyp
szczypiorkiem.Śniadanie gotowe! :D
Smacznego! :)