ßßß
źródło: www.doradcasmaku.pl(podaję ze swoimi zmianami)ok. 1,5 kg węgorzliść laurowypieprz w ziarenkachziele angielskie2 cebule2 marchewki2 łodygi selera naciowegojajkobułka tartamąkaklarowane masło do smażeniasól, pieprzOczyszczonego, pozbawionego skóry węgorza pokroić na kawałki długości 6-8 cm. Posolić i odstawić na 15 minut. Z obranych warzyw i przypraw ugotować wywar. Włożyć kawałki węgorza i gotować ma małym ogniu około 15 minut. Następnie wyjąć, delikatnie osuszyć, posolić, przesypać mąką, moczyć w jajku roztrzepanym z jedną łyżką wody i obsypać bułką tartą. Smażyć do zarumienienia z każdej strony, na silnie rozgrzanym maśle. Następnie dosmażać na małym ogniu lub wstawić na kilka minut do piekarnika. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.Smacznego!