Wykonanie
Mama nigdy nie wspomniała mi, że należy robić badania, a jednak jest to dla mnie naturalne. Jesienią cytologia i usg, wiosną morfologia, raz w miesiącu samobadanie, mam 24 lata i już sporo takich cykli za sobą. To dla mnie oczywiste, jak mycie zębów. Ten mały różowy akcent ma przypominać o badaniach tym, dla których to mniej oczywiste - Wasze zdrowie!A mi pozostaje chyba tylko podziękować... za przykład. Mama nigdy nie wspomniała mi, że należy robić badania, po prostu sama robi je regularnie.Przepis pochodzi z książki Marty Gessler " Kuchnia Marty. Kolory smaków ".
200 g
żurawin4 łyżki
mąki ziemniaczanej200 g
cukruszklanka zimnej
wodyok. 4 szklanek wrzątkuew. słodka
śmietanka do podania
Żurawiny zmiksować z
cukrem.
Mąkę rozpuścić w szklance zimnej
wody, dodać do
owoców i dokładnie wymieszać. Następnie, cały czas mieszając, stopniowo wlewać wrzątek.
Kisiel podawać gorący, udekorowany kleksem
śmietany.Smacznego!