ßßß Cookit - przepis na Kisiel zurawinowy

Kisiel zurawinowy

nazwa

Wykonanie

Mama nigdy nie wspomniała mi, że należy robić badania, a jednak jest to dla mnie naturalne. Jesienią cytologia i usg, wiosną morfologia, raz w miesiącu samobadanie, mam 24 lata i już sporo takich cykli za sobą. To dla mnie oczywiste, jak mycie zębów. Ten mały różowy akcent ma przypominać o badaniach tym, dla których to mniej oczywiste - Wasze zdrowie!
A mi pozostaje chyba tylko podziękować... za przykład. Mama nigdy nie wspomniała mi, że należy robić badania, po prostu sama robi je regularnie.
Przepis pochodzi z książki Marty Gessler " Kuchnia Marty. Kolory smaków ".
200 g żurawin
4 łyżki mąki ziemniaczanej
200 g cukru
szklanka zimnej wody
ok. 4 szklanek wrzątku
ew. słodka śmietanka do podania
Żurawiny zmiksować z cukrem. Mąkę rozpuścić w szklance zimnej wody, dodać do owoców i dokładnie wymieszać. Następnie, cały czas mieszając, stopniowo wlewać wrzątek.
Kisiel podawać gorący, udekorowany kleksem śmietany.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2010/10/Kisiel-zurawinowy.html