...idealnie kwaskowy, słodki sorbetbrzoskwiniowy i wytrawny sorbet z pomelo i wódki. Pierwsze dwa gorąco polecam, trzeci typ raczej ku przestrodze (lub z prośbą o radę). :)3 duże bananycytryna1/2 szklanki cukruBanany zmiksować z otartą skórką z cytryny. Cukier zagotować ze szklanką wody i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodać do bananów i jeszcze raz zmiksować. Zamrażać w płaskim naczyniu, co jakiś czas mieszając.Sorbetbrzoskwiniowypuszka brzoskwińsok wyciśnięty z jednej pomarańczysok wyciśnięty z jednej cytrynyok. 10 łyżek cukru pudruodrobina spirytusuBrzoskwinie zmiksować z pozostałymi składnikami (także z zalewą z puszki). Przelać do płaskiego naczynia, zamrażać ok. 6-7 godzin, co jakiś czas mieszając.Sorbet z pomeloTylko zaprezentuję, bo receptura wymaga dopracowania. Wyszedł zbyt gorzki i nie wiem czy to wina, tego konkretnego egzemplarza (jakiś wyschnięty i nie najświeższy chyba był) pomelo czy ogólnie, przerabianie go na sorbet nie jest dobrym pomysłem.Smacznego!