Wykonanie
Od jakiegoś czasu zalegały mi w lodówce paluszki
krabowe. Znaczy tak naprawdę to paluszki surimi, które z
krabami niewiele mają wspólnego, ale powszechnie nazywane są właśnie krabowymi. Pomyślałem zatem, że
pora je wykorzystać. Wybór padł na
sałatkę. Jeśli mnie pamięć na
myli to inspirację czerpałem z jednego z wpisów na cincin .paczka (250 g) paluszków
krabowychogórek szklarniowy
pęczek
koperkumakaron ryżowy2 łyżki
majonezusok z 1
cytrynyPaluszki kroimy na kawałki - jeden paluszek na cztery części. Skraplamy
sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś pół godziny.
Ogórka ścieramy na tarce o dużych oczkach,
koper drobno siekamy, dodajemy do paluszków
krabowych.
Makaron ryżowy (jakąś taką stosowną porcję, tak około 150 g) gotujemy wedle zaleceń na opakowaniu i dodajemy do całości.
Potem wszystko zaprawiamy dwiema łyżkami
majonezu i wstawiamy na godzinę do lodówki. I po godzinie
sałatka jest gotowa.Smacznego! :)---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)