ßßß Cookit - przepis na Chleb wiejski II

Chleb wiejski II

nazwa

Wykonanie

Kolejny przepis nadesłany przez Małgorzatę.
Składniki:
750 g / 1000 g / 1500 g:
Woda: 305 ml / 405 ml / 525 ml
Sól: 1,5 łyżeczki / 2 łyżeczki / 3 łyżeczki
Cukier: 0,5 łyżeczki / 1 łyżeczka / 1,5 łyżeczki
Mąka pszenna: 415 g / 560 g / 725 g
Mąka żytnia: 95 g / 130 g / 170 g
Drożdże (żywe): 1,5 łyżeczki / 2 łyżeczki / 2,5 łyżeczki
Orzechy laskowe, włoskie, pestki słonecznika (co kto lubi): 110 g / 150 g / 225 g - dodać po sygnale dodawania składników
Czas: około 3 godz. 30 min. (w maszynie Moulinex ustawić program 2, czyli zależnie od wagi: 3 . 35 godz / 3 . 39 godz / 3 . 44 godz.)
Źródło:http://www.chleby.info/2010/05/chleb-wiejski-ii.html