Wykonanie

Zupa krem rozgrzewająca z
marchwi na
mleku kokosowymAlternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory.Zapraszam.Składniki:8 średnich
młodych marchwi4 ziemniaczki1
por5 ząbków
czosnku1/2
cytryny albo
limonki1 litr
wody400 ml
mleczka kokosowego1 łyżeczka
soli morskiej1 szczypta
pieprzu1/2 łyżeczki
curry1/2 łyżeczki
kurkumy1 szczypta
pieprzu cayenne2 łyżki
oliwy albo
oleju sezamowego1 1 pęczek świeżej
kolendry1 łyżeczka
mioduWykonanie:Obrać, umyć, pokroić warzywa na małe kawalki. Posiekać
cebulę i
czosnek. Na rozgrzany tluszcz wrzucić
cebulę,
czosnek, a następnie resztę jarzyn. Dodać
przyprawy, chwilę podsmarzyć całosć. Zalać
wodą, tak aby wszystko zostało przykryte. Gotowac 25 minut. Dodać
mleczko kokosowe, całosć zmiksować, dodać
miód, gotować do 3 minut. Podawać ze swieżą
kolendrą oraz skropić dobrą
oliwą bądź
olejem sezamowym.

Smacznego.