Wykonanie
Zupa grzybowa kojarzy mi się z cudownym rodzinnym wieczorem jakim jest wigilia, ale dlaczego nie robić zasmakować jej troszkę wcześniej ?

Składniki:*100 g
grzybów suszonych*
woda*
kostka rosołowa bądź naturalny
bulion*
pieczarki* 100ml
jogurtu naturalnego* 1 łyżka
mąki pszennej*
makaron kokardkiPrzygotowanie:1.
Grzyby zostawić w wodzie do namoczenia na całą noc. Po tym czasie gotujemy je przez parę minut. Później
grzyby wyciągamy i kroimy na mniejsze kawałki.2. Do
bulionu bądź gorącej
wody z
kostką rosołową wlewamy
wywar grzybowy. Gotujemy zupę przez parę minut i doprawiamy.3. Na patelni na
maśle smażymy wcześniej pokrojone
pieczarki. Po usmażeniu i doprawieniu dodajemy do zupy.4.
Makaron gotujemy w osolonej wrzącej wodzie wg opakowania.5. W kubeczku mieszamy
jogurt i
mąkę, możemy dodać trochę
wody, aby "zaklepać" zupę. Do kubeczka dodajemy odrobinę zupy aby się
jogurt nie zważył. Delikatnie gotową zaklepkę wlewamy do zupy cały czas mieszając. Chwile gotujemy i można podawać :)