Wykonanie
Przepisów na ciasto naleśnikowe są miliony.Jedni dodają
sodę oczyszczoną inni
wodę gazowaną. Jedni słodzą do deserów inni
pieprzą do wytrawnych dań.U mnie najgorsze to spisać proporcję ponieważ ja robię to na oko ;PJa sama w domu mam 2 przepisy, jeden mój a drugi pani Jadzi (kucharki moich rodziców).Tak
mieć kucharkę, gdy córka prowadzi blog kulinarny...No cóż, córka ta
spędza rok szkolny 200km od domu...No i główna kwestia ich na to stać, mnie nie;)
Składniki:1 szkl.
mąki2 szkl.
mleka1 łyżeczka
sody oczyszczonej2
jajkaszczypta
soli3 łyżki
olejuPrzygotowanie:W miseczce wymieszaj
mąkę z
sodą i
solą.Dodaj
jajka i
mleko oraz
olej i dokładnie wymieszaj. jeżeli ciasto jest za gęste dodaj
mleka, za rzadkie
mąki.Piecz na patelni teflonowej bez
oleju.Jeżeli lubisz lekko chrupiące naleśniki to piecz na
oleju a nie dodawaj go do ciasta.Smacznego;)