Żeberka te wymyśliłam jakiś rok temu...Nie przepadam za żeberkami, bo jest tam więcej kości niż mięsa, ale raz na jakiś czas mam ochotę na miodowe lub słodko-ostre pani Jadzi, które może niedługo pojawią się na blogu;)U mnie podane z gruszka marynowaną mojej mamy ;)Składniki:ok 1 kg żeberek, najlepiej już przerąbanych na pół5-6 łyżek miodu4-5 łyżki oliwy z oliwekpapryka słodkapapryka ostraimbirczosnek granulowanysól, pieprzjeżeli chcecie to zioła dowolne, jakie lubiciePrzygotowanie:Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.Wymieszać przyprawy wraz z miodem i oliwą.Do woreczka do pieczenia mięsa włożyć żeberka i wlać mieszankę przypraw. Zakręcić woreczek i dokładnie okryć mięso przygotowana marynatą, obracając kilka razy.Mięso wyłożyć do żaroodpornego naczynia w woreczku i włożyć do nagrzanego do 180 st. C piekarnika.Piec ok 40-50 minut. Po tym czasie rozciąć woreczek (uwaga na parę).Smacznego ;)