Witam,znudziły się Wam zwykłe kanapki? Mam dla Was propozycję prostej i szybkiej w wykonaniu pasty z tuńczyka. Bardzo smaczna i pożywna. Zachwyci każde podniebienie.Spróbujcie sami! Składniki:1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym;1 duża biała cebula;4 ogórki konserwowe;5 jajek;4 łyżki majonezu;pieprz i sól.Wykonanie:1. Jajka ugotować na twardo, obrać skorupkę, oddzielić żółtko od białka.2. Białka, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę posolić i odstawić aby zmiękła.3. Tuńczyka odsączyć z sosu, wrzucić do miski i rozgnieść z żółtkami.4. Do tuńczyka i żółtek wrzucić pokrojone białka, ogórki, cebulę. Dodać majonez oraz pieprz do smaku.5. Wszystko dokładnie wymieszać.Najlepiej smakuje na razowym chlebie podpieczonym w opiekaczu do kanapek.SMACZNEGO!