ßßß
Cookit - przepis na Cannelloni nadziewane mięsem mielony z sosem beszamelowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cannelloni nadziewane mięsem mielony z sosem beszamelowym
Składniki
Mięso mielone
Pomidory w puszce
Żółty ser
Masło
Mleko
Mąka
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Czosnek
Cannelloni
Wykonanie
Kuchnia włoska ciągle mnie przesladuje dzis przygotowałem dla was
makaron cannelloni
który nadziałem
mięsem mielonym
i zapiekłem w piekarniku.Do przygotowania potrzebujemy :Paczkę
makaronu cannelloni
50 dag.
mięsa mielonego
puszkę pomidorów w
zalewie30 dag
sera żółtego
masło
mleko
mąka
sól
pieprz
papryka słodka
czosnek
Mięso
doprawiamy
solą
,
pieprzem
, czerwoną
słodką parpyką
oraz startym
czosnkiem
. Smarzymy je na
oliwie
, po usmarzeniu dodajemy zblendowane
pomidory
z puszki i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie robimy nasz
sos beszamelowy
, roztapiamy nasze masełko, dosypujemy
mąki
i po chwili zalewamy
mlekiem
. Sos odstawiamy do ostygnięcia. Następnie trzemy nasz
ser
do posypania. Gdy już wszystko nam przestygnie nadziewamy nasze rurki
makaronowe
mięsem
, układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy
sosem beszamelowym
i sypiemy
serem
. Nasze
cannelloni
wsadzamy do rozgrzanego piekarnika. Ja podlewam je jeszcze rosołkiem z kostki żeby za bardzo nie wyschły, a sosu było więcej
Źródło:
http://facet-od-kuchni.blogspot.com/2014/03/cannelloni-nadziewane-miesem-mielony-z.html
Przepisy powiązane
Nadziewane cannelloni pod beszamelem
Nadziewane cannelloni pod beszamelem
Nadziewane cannelloni pod beszamelem
Nadziewane cannelloni pod beszamelem
Nadziewane cannelloni pod beszamelem
Składniki powiązane (0)