Wykonanie
Dużo się działo podczas mojej nieobecności. Głównie stawiałam czoła zawodowym wyzwaniom i szczęśliwie dałam radę. Teraz jestem pełna optymizmu i chęci do działania. To był dla mnie trudny czas ale jestem naprawdę szczęśliwa, że wszystko za mną i wszystko poszło tak, jak powinno. Niedługo święta. I to najwyższy czas, żeby przygotować ciasto na pierniki z ciasta dojrzewającego . Moje już
siedzi w lodówce, więc
mogę powiedzieć, że powoli u nas świątecznie. Jeśli planujecie pierniki to naprawdę fajny przepis.W ramach dopieszczenia siebie, przygotowałam dziś moja ulubioną
sałatkę z
kalmarami i zdziwiło mnie to, że nie umieściłam przepisu dużo wcześniej. Jest bardzo prosta, szybka i przesmaczna. Uwielbiam
owoce morza a
kalmary w szczególności, dlatego jem ją bardzo często. Jest bardzo orzeźwiająca i kojarzy się wyjątkowo letnio.
Składniki:3-4 tuby
kalmarowe oczyszczone (można także użyć
kalmarów już pokrojonych w paski)garść
rukoliolej arachidowy2 ząbki
czosnku- drobno pokrojonegarść świeżej
mięty drobno posiekanej
płatki chili1
limonkasólpieprzWykonanie:
Rukolę umyj i ułóż na talerzu.
Kalmara pokrój w krążki. Smaż na
oleju partiami. Oprósz
solą i
pieprzem.
Miętę,
płatki chili i
czosnek wymieszaj. Dodaj
olej i
sok z limonki.
Kalmary rozłóż na
rukoli i polej dressingiem.Smacznego!