Dzisiaj mam dla Was na najcudowniejszy sernik na świecie.Ciasto:250g mąki20g kakao1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia125g miękkiego masła (margaryny)120g cukru pudru2 łyżeczki cukru waniliowegojajkoszczypta soliMasa twarogowa:1 opakowanie (wiaderko) twarogu aksamitnego250g miękkiego masła (margaryny)6 jajek300g cukru pudru2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżeczki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejSkładniki na ciasto dokładnie zagnieść. Ciasto wstawić na jakiś czas do lodówki.¾ ciasta rozwałkować i ułożyć na natłuszczonym spodzie tortownicy o średnicy 26 cm lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, podwyższając jego brzeg na wysokość 2 cm.Składniki na masę twarogową utrzeć razem, nałożyć na ciasto, wyrównać.Resztę ciasta skubać na kawałki, układać na wierzchu tworząc łatki.Piec 70-80 minut w temperaturze 170 o .