Wykonanie
Robiąc nadziewane
bakłażany (przepis tutaj) z quinoa i
mięsem, został mi miąższ, więc postanowiłam go wykorzystać, co by się nic nie marnowało. Wymyśliłm taką oto pastę kanapkową :)

PRZEPIS:Składniki:miąższ z 2
bakłażanów1 ząbek
czosnkusos indyjski Ajvar2-3 łyżki
słonecznikapieprz,
sól1. Wzcinamy miąższ z
bakłażanów i układamy w folię aluminiową

2. Kroimi
czosnek w kawałki i kładziemy na wycięte kawałki
bakłażana. Wszystko zawijamy folią i pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 st.C


3. Upieczony miąsz siekamy bardzo drobno



4. Dodajemy 2 łyżki sosu Ajwar,
pieprz, szczyptę
soli i
słonecznik. Wszystko dokąłdnie mieszamy


...i GOTOWE !!
