ßßß Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z bakłażana

Pasta kanapkowa z bakłażana

nazwa

Wykonanie

Robiąc nadziewane bakłażany (przepis tutaj) z quinoa i mięsem, został mi miąższ, więc postanowiłam go wykorzystać, co by się nic nie marnowało. Wymyśliłm taką oto pastę kanapkową :)
PRZEPIS:
Składniki:
miąższ z 2 bakłażanów
1 ząbek czosnku
sos indyjski Ajvar
2-3 łyżki słonecznika
pieprz, sól
1. Wzcinamy miąższ z bakłażanów i układamy w folię aluminiową
2. Kroimi czosnek w kawałki i kładziemy na wycięte kawałki bakłażana. Wszystko zawijamy folią i pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 st.C
3. Upieczony miąsz siekamy bardzo drobno
4. Dodajemy 2 łyżki sosu Ajwar, pieprz, szczyptę soli i słonecznik. Wszystko dokąłdnie mieszamy
...i GOTOWE !!
Źródło:http://dietetycznienacodzien.blogspot.com/2015/11/pasta-kanapkowa-z-bakazana.html