Wykonanie
Spód:- 1 szklanka
mąki- 1/2 szklanki
cukru- szczypta
soli- 1/2 kostki
masła- 1-2 łyżki
śmietany 12% lub 18%- 4
żółtkaWszystko zagnieść , włożyć do zamrażalnika lub lodówki na 20-30 min. Następnie rozłożyć ciasto na tortownicy. Włoźyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiec ok.15-20 min do zrumienienia.Masa serowa:- 1 kg
sera w wiaderku- 200 ml
śmietany 30%- 3
żółtka- 2 budynie
śmietankowe- 2-3 łyżki
oleju- łyżeczka
proszku do pieczenia- 1 szklanka
cukru- 1/2 szklanki
mlekaŚmietanę 30% ubić na sztywno.
Ser i resztę składników wymieszać ze sobą na końcu wmieszać ubitą
śmietanę, Gotową masę wylać na podpieczone ciasto. piec ok.50-60 min.
Beza:- 7
białek- 1 szklanka
cukruBiałka ubić na sztywno z
cukrem i 10-15 min przed wyjęciem sernika wylać
bezę i piec do zarumienienia. KONIECZNIE STUDZIĆ PRZY LEKKO UCHYLONYCH DRZWICZKACH PIEKARNIKA OK.30 MIN ( ja niestety za szybko wyjęłam i
beza opadła :( )SMACZNEGO !