ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli

Pasta z makreli

nazwa

Wykonanie

Składniki
(na 2 porcje)
- makrela wędzona (po usunięciu skóry i ości 120 g),
- ogórek konserwowy (ok. 70g),
- cebula (ok. 70g),
- łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g).
Sposób przygotowania
1. Kroimy drobno cebulę i ogórka.
2. Mieszamy warzywa z makrelą i jogurtem naturalnym.
Pasta jest bogata w:
- kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 141 g
Energia: 158 , 1 kcal
Białko: 13,5 g
Tłuszcze: 9 , 6 g
Węglowodany: 5 , 1 g
Błonnik pokarmowy : 0 , 7 g
Smaczneg o i zdr o we go
Źródło:http://trojkolorowakuchnia.blogspot.com/2015/11/pasta-z-makreli.html