Wykonanie

Jest to super pyszne i super szybkie danie. Wystarczy dosłownie niecałe 15 minut i kilka prostych składników, aby zjeść genialny obiad. Użyłam
sera huculskiego - moje nowe, polskie odkrycie. Jest to słonawy i twardy
ser, przypomina trochę i
oscypek, i
fetę. Mi smakuje bardzo. Z resztą całe danie było wyśmienite i lekkie. Bardzo polecam!/2 porcje/250g świeżego
makaronu tagliatelle180g
jogurtu naturalnego100g
mozzarelli100g
sera huculskiego/oscypka/fety1 łyżeczka
suszonego oregano1/2 łyżeczki
czarnego pieprzu1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki
czosnku suszonego1/2 łyżeczki
soli morskiej80g
tuńczyka z puszkiW rondelku umieścić
jogurt, starkowaną
mozzarellę oraz pokrojony drobno
ser huculski (lub inny tego typu). Podgrzewać, ciągle mieszając, do rozpuszczenia się składników. Dodać wszystkie
przyprawy i jeszcze przez chwilę podgrzewać. Ugotować
makaron. Następnie wymieszać go z sosem. Wyłożyć na talerze i ułożyć kawałki
tuńczyka. Posypać listkami
bazylii. Smacznego!