Wykonanie
Piękną kanie mąż przyniósł mi i tak pomyślałam że zrobienie z niego kotleta nie będzie satysfakcjonujące.To takie oczywiste kania+jajko i
bułka =kotlet ale tym razem wyszło inaczej,pyszniej.Zalewe która zrobiłam można użyć do marynowane różnych
grzybów oraz
ryby.Składniki na ok kilogram kaniowych kapeluszyPanierka:4-5
jajekbułka tarta do panierowania
olej do smażeniaZalewa:1 szklanka
octu 10%5 szklanek
wody2 łyżki
soli2 szklanka
cukru3
liście laurowe5 ziaren
ziela angielskiegoŁyżka
zielonego pieprzuKanie Panierujemy, smażymy i odkładamy na ręcznik papierowy.Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.Jeśli kapelusze są duże to dzielimy na kawałki,wkładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą.Słoiki zakręcamy odwracamy dnem do góry i czekamy aż wystygną.Przekładamy do lodówki i po 2 dniach mamy pyszne kanie.