Co powiecie na takie rozpoczęcie dnia? Soczyste pomidorki nadziane świeżym białym serkiem z tartą białą rzepą oraz posiekanym drobno szczypiorkiem. Jeszcze trochę soli, pieprzu i gotowe! Do tego ewentualnie kromka pełnoziarnistego pieczywa i pożywne, pełnowartościowe śniadanko gotowe!A co zrobić z miąższem z wydrążonych pomidorów? Można go wykorzystać później np. do lecza czy zupy.Składniki na 3 osoby:3 dość duże pomidoryok. 150 g chudego twarogu4 łyżki śmietany 12%1/2 białej rzepy lub pęczek rzodkiewekszczypioreksól, pieprz1. Pomidorom obciąż kapelusiki. Wydrążyć miąższ (zostawić do wykorzystania w innej potrawie).2. Twaróg rozgnieść widelcem i wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem.3. Rzepę (rzodkiewki) zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać.4. Dodać warzywa do sera i wymieszać. Nakładać do pomidorów. Podawać.Tak przygotowany serek można też podać w łódeczkach z cykorii .Życzę Wam udanego weekendu. Następny przepis pojawi się na blogu najwcześniej w poniedziałek. Może przez weekend uda Wam się coś przygotować do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 ?