Wykonanie
Dzisiaj tłusty czwartek, wszyscy smażą pączki lub inne słodkości, a ja postanowiłam się wyłamać i zrobić coś zdrowszego. Wszak i tak zjadłam kilka pączków z mojej ulubionej osiedlowej piekarniTrzeba było przygotować coś zdrowego dla równowagi 😉 Przepis zaczerpnęłam z blogu Passionfruit pełnia smaku .Dzisiaj była u mnie moja przyjaciółka
Asia, która jest w czwartym miesiącu ciąży i postanowiłyśmy zrobić razem jakieś zdrowe danie. To na pewno do takich należy. A jest naprawdę smaczne i pożywne, więc z powodzeniem może zastąpić cały obiad.Składniki na 2 osoby:450 g
zielonej fasolki szparagowej mrożonejpuszka krojonych
pomidorów1
cebula1 ząbek
czosnkuzioła prowansalskiesól,
pieprzFasolkę gotujemy – najlepiej na parze. Kroimy
cebulę i siekamy drobno
czosnek. Podsmażamy je na
oliwie z oliwek i dodajemy do nich
pomidory. Przyprawiamy mieszanką
ziół prowansalskich,
solą i
pieprzem. Na samym końcu dodajemy ugotowaną
fasolkę, mieszamy i dusimy jeszcze 2 minuty.