Niezbędne Produkty:250 gr boczku wędzonego3 duże cebule1 główka czosnku150 gr gorgonzoli400 ml śmietany1 kg makaronuChili, sól, pieprzPrzepis prosty i szybki. Jeśli akurat mamy pod ręką wszystkie produkty to jak znalazł w przypadku braku obiadu podczas pojawienia się głodu. Poznałem go wróciwszy z gór do chałupki w której wynajmowaliśmy pokój i zostaliśmy poczęstowani przez innych gości ponieważ w całej chacie pachniało smażonym boczkiem.Będziemy potrzebowali około 150 gr gorgonzoli, 250 gr surowego wędzonego boczku, 2-3 cebule, kilka ząbków czosnku, papryczkę chili i z 400 ml śmietany oraz dobry makaron. Polecam makaron grecki lub włoski najlepiej na mące durum np. Primo Gusto – NIE polecam Lubelli.Obsmażamy na patelni boczek z czosnkiem i cebulką dość sowicie zaostrzone papryczką chili a następnie dodajemy śmietanę i ser gorgonzola pokrojony w kostkę.Pamiętajmy aby zawsze makaron po ugotowaniu i odcedzeniu przelać oliwą z oliwek.Możemy już nakładać na talerze i podawać do stołu:SMACZNEGO !!!