ßßß Cookit - przepis na Pierś w śmietanie z makaronem

Pierś w śmietanie z makaronem

nazwa

Wykonanie

makaron kokardki
1 pierś (połówka)
pół cebuli
1-2 ząbki czosnku
szczypta imbiru
szczypta majeranku
szczypta bazyli
sól
pieprz
szczypta papryczki chili
tłuszcz do smażenia
200 ml śmietany 22%
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, przepłukać i odcedzić.
Na patelni na łyżce tłuszczu przyrumienić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojone w kostkę mięso, smażyć mieszając, kiedy mięso jest juz przyrumienione dodać przyprawy i śmietanę, szybko wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Chwilę pogotować na patelni, dodać makaron i wymieszać, podgrzać potrawę.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/08/piers-w-smietanie-z-makaronem.html