ßßß
Makaron nie znudzi nam sięchyba nigdy. Przepadamy za nim dlatego staram się jak mogę,żeby urozmaicać sposoby jegoserwowania. W zeszłym rokuproponowałam podobne danie.naszpikowane kawałkamiparówek. Dziś wzbogacam potrawęo cukinię a zamiast typowychparówek proponuję frankfurterki.Kolorowe spaghetti sprawia, żeposiłek prezentuje się apetycznie,ciekawie i zachęcająco.Jedna cukinia, 7 frankfurterek, 350 g kolorowego spaghetti, świeżo utłuczonypieprz, chlust oliwy, sałata do przybrania.Cukinię umyłam, pokroiłam ze skórą w średniej wielkości półplasterki.Frankfurterki pokroiłam na 2 cm kawałki. Suchy makaron wbijałam w kiełbaski oraz w cukinię. Zagotowałam wodę, wsypałam sól, wlałam łyżkęoleju. Gdy zawrzała wrzuciłam spaghetti, gotowałam al dente.Zarówno frankfurterki jak i cukinia ugotowały się idealnie.Odcedziłam, rozłożyłam na talerze, posypałam pieprzem i skropiłam oliwą.Bardzo smacznie polecam.Buon Appetito :)