Wykonanie
Makaron nie znudzi nam sięchyba nigdy. Przepadamy za nim dlatego staram się jak
mogę,żeby urozmaicać sposoby jegoserwowania. W zeszłym rokuproponowałam podobne danie.naszpikowane kawałkami
parówek. Dziś wzbogacam potrawęo
cukinię a zamiast typowych
parówek proponuję frankfurterki.Kolorowe spaghetti sprawia, żeposiłek prezentuje się apetycznie,ciekawie i zachęcająco.Jedna
cukinia, 7 frankfurterek, 350 g kolorowego spaghetti, świeżo utłuczony
pieprz, chlust
oliwy,
sałata do przybrania.
Cukinię umyłam, pokroiłam ze skórą w średniej wielkości półplasterki.Frankfurterki pokroiłam na 2 cm kawałki. Suchy
makaron wbijałam w
kiełbaski oraz w
cukinię. Zagotowałam
wodę, wsypałam
sól, wlałam łyżkę
oleju. Gdy zawrzała wrzuciłam spaghetti, gotowałam al dente.Zarówno frankfurterki jak i
cukinia ugotowały się idealnie.Odcedziłam, rozłożyłam na talerze, posypałam
pieprzem i
skropiłam oliwą.Bardzo smacznie polecam.
Buon Appetito :)