Wykonanie
16 stycznia 2014
Składniki:10 dużych listków świeżej
bazylii50 g
sera żółtego w kostce ( u mnie Gouda)2 duże ząbki
czosnku5 łyżek
oliwy z oliwek o smaku
bazyliiszczypta
soli i
pieprzuPrzygotowanie:
Bazylię myjemy rwiemy na mniejsze kawałki ,
czosnek przeciskamy przez praskę ,
ser ścieramy na tarce o małych oczkach , oprószamy
solą i
pieprzem , całość zalewamy
oliwą.Miksujemy blenderem do rozdrobnienie składników , przekładamy do moździerza , ucieramy chwilkę.SmacznegoPost navigation← Przygotowując te danie nie spodziewałam się aż takiego efektu ,
makaroniki wyszły wprost przepysznie , miękkie , delikatne , rozpływające się w ustach , a sos to strzał w 10 ! :)Grillowany
kurczak w domu też może być pyszny wystarczy patelnia grillowa , dobrze dobrane
pryprawy i dodatki.Zapraszam dzis na grillowane
piersi kurczaka w stylu Caprese :) →