ßßß Cookit - przepis na Jajka w jogurtowo-octowej polewie

Jajka w jogurtowo-octowej polewie

nazwa

Wykonanie

12 stycznia 2014
Składniki:
6 jajek
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka octu
1/2 pęczka szczypiorku
sól , pieprz , słodka papryka
Przygotowanie:
Jajka myjemy, gotujemy na twardo ok 7 min.
Jogurt z majonezem oraz octem łączymy ze sobą. Ugotowane i przestudzone jajka obieramy , przekrawamy na pół.
Układamy w naczyniu,oprószamy przyprawami. Polewamy przygotowanym sosem.
Na koniec posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego
Post navigation
← Zapraszam na pyszną i sytą zapiekankę idealną na szybki i tani obiad :)
Takie kanapki to ja lubię , syta i smaczna , zapraszam :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/lubicie-jajka-na-twardo-ja-bardzo-dzis-apraszam-na-takie-w-nietypowym-sosie-z-occtem-pycha