ßßß Cookit - przepis na Sok arbuzowo-pomarańczowy

Sok arbuzowo-pomarańczowy

nazwa

Wykonanie

17 lipca 2014
Składniki:
Na ok 1l.soku:
1/2 małego arbuza
2 pomarańcze
sok z 1/2 cytryny
1 szklanka wody mineralnej lub przegotowanej zimnej
Przygotowanie:
Owoce umyć. Z arbuza odciąć skórę oraz usunąć pestki. Pomarańcze obrać , usunąć błonki.
Owoce oraz sok z cytryny i wodę umieścić w wysokiej misce , zmiksować blenderem.
Gotowy sok przecedzić dokładnie przez sitko by został sam płyn.( pomagając sobie dociskaniem ręką miąższu w sitku)
Smacznego
Post navigation
← Takim śniadaniem lub kolacją nie pogardzi żadne dziecko , zawszę wybierz chociaż parę elementów które z chęcią zje :)
Pulpeciki przygotowałam dla 14 mies. córki. Z ziemniakami lub makaronem tworzą syty i zdrowy obiad. Gabrysia Wcinała aż miło było popatrzeć :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/do-przygotowania-domowego-soku-wcale-nie-potrzeba-sokowirowki-czy-wyciskacza-do-cytrusow-wystarczy-blender-i-sitko-a-powstanie-pyszny-pelen-witamin-orzezwiajacy-napoj-najlepiej-smakuje-schlodzony-z