Wykonanie
Mam dla Was dzisiaj propozycję na pyszny koktajl. Wspaniale gasi pragnienie i sprawdzi się na różnego rodzaju spotkaniach. Co prawda pogoda w tym tygodniu się zbuntowała, dzisiaj jest wręcz zimno, ale od poniedziałku mają wrócić upały. Koktajl nie wymaga od nas nakładu pracy, jedyne co musimy zrobić to pozbyć się pestek z
arbuza.Zapraszam :-)Składniki:- 1 kg
arbuza- sok wyciśnięty z połowy
cytryny- Warka Radler 0%Wykonanie:
Arbuza kroimy na kawałki, bez skóry oczywiście i wydłubujemy pestki. Wrzucamy do miksera z
sokiem z cytryny i miksujemy. Na koniec dodajemy Warkę 0% i mieszamy miksując chwilkę. Przelewamy do szklaneczek - u mnie takie specjalne słoiczki do koktajli. Jak jest gorąco możemy jeszcze dodatkowo wrzucić kostki
lodu a Warkę schłodzić wcześniej w lodówce.