ßßß
przygotowanie:Filet z łososia oddzielić od skóry , umyć .Pokroić w dość dużą kostkę.Szparagi obrać , odciąć zdrewniałe końce.Przekroić każdego na 3 kawałki.Pieczarki obrać pokroić w grube plastry.Cebulę pokroić w grube plastry lub piórka.Cukinię w pół plastry.Na patyczki od szaszłyków nadziewać składniki np. cukinię , szparaga , cebulę , paprykę , łososia , pieczarki.Czynność powtarzać do końca miejsca na patyczku, oprószyć przyprawą do szaszłyków.Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu węglowym ( ew. na patelni grillowe) przez ok 10 min z obu stron.Podawać same lub z ulubionym sosem czy też lekką sałatką ze świeżych warzyw.SmacznegoPost navigation← W okresie grillowym obowiązkowo pojawia się na moim stole. Jest bardzo smacznym dodatkim do pieczonych/grillowanych mięs czy satałki ze świeżych warzyw.Sam również smakuje wyśmienicie.Po prostu chłodnik z botwinki. Idealne danie na upalne dni. Można podać sam lub jak u mnie z młodymi ziemniakami jeśli ma być bardzie syto. Kalarepa fajnie wzbogaca smak dania a zmiana tradycyjnego w przypadku chłodnika szczypiorku na cebulę dodaje ostrości. →