ßßß
Pierogi z truskawkami to smak z dzieciństwa. Kojarzą mi się z latem i wakacjami. Raz w roku muszą być!SkładnikiCiasto:mąka pszenna, 340 gjajko, 1 sztukaciepła woda, 125 mlolej, 1 łyżkasólNadzienie:truskawki, 500 gcukier, 4 łyżkiSos:śmietana kremówka 30%, 250 mlcukier z prawdziwą wanilią, 1 opakowaniepłatki migdałówSposób przygotowaniaTruskawki obrać z szypułek, umyć i pokroić na cząstki. Zasypać 3 łyżkami cukru.Z mąki, jajka, wody, oleju i soli zarobić ciasto. Masę cienko rozwałkować. Wycinać koła, faszerować truskawkami i zalepić. Gotować w osolonej wodzie w dużym garnku.Śmietanę wymieszać z łyżką cukru i cukrem waniliowym. Gotować około 5 minut od momentu zagotowania. Pierogi podawać polane sosem i posypane płatkami migdałów.buy dianabol