Wykonanie
Składniki
papryka czerwona, 1 mała
jogurt grecki, 500 gram
papryka słodka, 1 i 1/2 łyżeczki
papryka ostra, 1 łyżeczka
sól,
pieprzSposób przygotowaniaZ
papryki wyciąć gniazdo i podzielić na 4 części. Usunąć białe błonki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (funkcja grill) na 15-20 minut. Kiedy skórka będzie czerniała przełożyć do pojemnika i szczelnie zamknąć. Zostawić na 20 minut. Następnie ściągnąć skórę.
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
Paprykę,
serek i
przyprawy wymieszać z
jogurtem i
solą. Gazę umieścić na sitku. Przełożyć na nią
jogurt. Związać sznurkiem. Powiesić w miejscu gdzie będzie mogła ściekać
woda, np. nad zlewem. Zostawić na około 24 godziny. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.school chefs in Philadelphia