ßßß
usa pharmacyJeśli lubicie batoniki Bajeczne to ta babka jest dla Was. Mocno czekoladowa, puszysta i delikatna, a przy tym wilgotna. Świetna alternatywa dla tradycyjnej babki wielkanocnej.SkładnikiCiasto:mąka pszenna, 150 gkakao, 25 gproszek do pieczenia, 1 łyżeczkamasło, 110 gcukier, 110 gjajka, 2 sztukimleko, 55 mlśmietana kremówka, 55 mlDodatkowo:batonik Bajeczny, 1 i 1/2 sztukiwiśnie, 1 duża garśćPolewa:czekolada gorzka, 50 gramkremówka, 6 łyżekbatonik Bajeczny, 1/2 sztukiorzechy włoskie, 1 łyżkaSposób przygotowaniaMąkę, kakao i proszek przesiać do miski.Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier, zmiksować. Wbić jajka i ponownie zmiksować.Wymieszać suche składniki, masę maślaną, mleko i śmietanę. Dodać posiekane batoniki i rozmrożone wiśnie. Ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej bułką.Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut. W połowie pieczenia przykryć folią aluminiową. Wystudzić.Czekoladę i kremówkę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać nią babkę. Obsypać posiekanym Bajecznym i orzechami.