Wykonanie
Pyszny, gęsty i bardzo kremowy sos na bazie
jogurtu naturalnego i
awokado. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek lub jako dip na przykład do pieczonych słodkich
ziemniaków ( zdrowszych frytek - przepis tutaj).Sos wykorzystałam
między innymi do sałatki z komosą
ryżową - przepis tu .
Składniki : ( 2 porcje )* 1/2 dużego
awokado,* 1 łyżeczka
soku z limonki,* garść
kolendry bądź
natki pietruszki ( z łodyżkami ),* szczypta
pieprzu,* szczypta
płatków chili lub kawałek świeżej papryczki,* 70 g
jogurtu naturalnego,
Przygotowanie :Wszystkie składniki włóż do malaksera i zmiksuj na gładko.Jeżeli nie masz malaksera...W misce rozgnieć
awokado na papkę, dodaj
jogurt naturalny,
sok z limonki, drobno posiekaną
kolendrę /
pietruszkę, dopraw do smaku szczyptą
pieprzu i
chili.Dokładnie zmieszaj.