Wykonanie
Dziś mam dla Was paski
kurczaka w azjatyckiej marynacie. Szybkie do przygotowania z użyciem podstawowych składników.Ja swoje przygotowałam na patelni grillowej ale świetnie sprawdzą sie na grillu czy w piekarniku :) Smakują delikatnie słonym
sosem sojowym i słodkim
miodem... mmm pycha !
Today I have for you the chicken strips in the Asian marinade. Quick to prepare using the basic ingredients.I I prepared my on grill pan but grill or oven work well :) They taste slightly salty soy sauce and sweet honey ... mmm yummy !
Składniki : ( 2 servings )* 2 piersi z
kury,* 1 łyżeczka
oleju sezamowego,* 2 łyżeczki
miodu,* 30 ml
sosu teriyaki,* 30 ml
sosu sojowego,* 1 cm świeżego
imbiru, obranego i tartego,* 1 ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskę,* 1 łyżka prażonych ziaren
sezamu,* 1 łyżka
soku z cytryny,Ingredients: ( 2 servings )* 2 chicken breasts,* 1 tsp
sesame oil* 2 tsp honey,* 30 ml teriyaki sauce,* 30 ml of soy sauce,* 1 cm fresh ginger, peeled and grated,* 1 clove garlic, minced,* 1 tbsp toasted
sesame seeds,* 1 tbsp lemon juice,
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w długie paski.W misce zmieszaj pozostałe składniki.Włóż
kurczaka do marynaty i zostaw na minimum godzinę ( najlepiej na noc w lodówce ).Rozgrzej dobrze nieprzywierającą patelnie i smaż kawałki
kurczaka po około 3-4minuty z każdej strony.Preparation:Wash chicken breast, dry and cut into long strips.In a bowl, mix the remaining ingredients.Put the chicken to the marinade and leave for at least an hour (preferably overnight in the refrigerator).Heat a non-stick frying
pans well and fry the chicken pieces about 3-4minuty on each
side.