Wykonanie
Jak już kiedyś Wam wspominałam
kapusta zasługuje na to by ją jeść. Zawiera witaminy, mikro i makroelementy a także antocyjany.Składniki : ( 4 porcje )* 1/2 małej główki
czerwonej kapusty,* 1
marchewka,* 1/2
cebuli,* 1 łyżka
soku z cytryny,* 2 łyżki posiekanego
szczypiorku,* 1 łyżka
majonezu,*
sól,
pieprz,
cukier,Przygotowanie :
Kapustę oczyść z wierzchnich liści i drobno posiekaj ( możesz użyć robota kuchennego ) dodaj
sok z cytryny i odstaw na chwilkę.W
między czasie
cebulę bardzo drobno posiekaj,
marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do
kapusty.Dodaj łyżkę
majonezu, szczyptę
soli,
pieprzu i
cukru, dokładnie zmieszaj.