Wykonanie
            Pyszne duszone 
żeberka. Świetne z 
kaszą jęczmienną czy gotowanymi 
ziemniakami. Nie wymagają dużo przygotowań a są pyszne i soczyste.Składniki :* 600 g 
żeberek wieprzowych,* 3 duże 
cebule.* 1 
kostka rosołowa (ja użyłam warzywnej),* 1/2 łyżeczki 
soli,* 1/2 łyżeczki 
pieprzu czarnego,* 1 łyżeczka 
papryki słodkiej,* 1 łyżeczka 
papryki pikantnej,* 3 łyżki 
natki pietruszki,* 2 łyżki 
śmietany.* 4 łyżki 
oliwy,Przygotowanie :Do 
oliwy dodać wszystkie 
przyprawy.
Żeberka pokroić na kawałki z jedną lub dwoma kostkami, wymieszać z marynatą.Warto zostawić je na noc w lodówce, jednak wystarczy nawet godzinka.
Mięso obsmażyć z każdej strony, przełożyć do garnka, zalać 
wodą tak aby wszystko przykryła.
Cebulę pokroić na pół plasterki, zeszklić na pozostałym po żeberkach tłuszczu, dodać do 
mięsa.Wszystko gotować około godziny do półtorej ( do czasu aż 
mięso będzie miękkie).Dodać posiekaną 
natkę pietruszki i 
śmietanę, zagotować.* W razie gdyby sos była za rzadki dodać łyżkę 
mąki rozmieszanej z 
wodą.
