Wykonanie
Łososia zawsze przygotowuję jak jest wiosna czy też lato... tym razem nie doczekałam się
Łosoś jest pyszny, soczysty i
cytrynowy :)
Składniki :( na jedną porcję)
polędwica z
łososiaczosnek 2 ząbkiplaster
masłacytrynapieprz cytrynowy 3 łyżeczki
sólzioła prowansalskie 1 łyżeczkaPrzygotowanie :
Łososia myję, osuszam.
Czosnek przeciskam przez praskę, dodaje
pieprz cytrynowy,
zioła prowansalskie,
sól, sok wyciśnięty z połowy
cytryny,
masło i łyżeczkę
skórki z cytryny. Wszystko dokładnie mieszam tak by powstała w miarę jednolita masa.
Łososia układam na foli aluminiowej, rozkładam na nim masę z
przyprawami, staram się ją wklepać, polewam
sokiem, który pozostał na spodzie naczynia.Zawijam folię tak by powstał "pakunek".Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.I gotowe !