Wykonanie
W głowie mam masę pomysłów, ale brak czasu na ich realizację. W tym tygodniu trochę zdrowszych, owsianych i lekkich przepisów, więc mam nadzieję, że to Was zadowoli. W końcu zbliża się wiosna, więc trzeba dbać o siebie!Dzisiejsze muffinki zjadłam na śniadanie z
kiełkami i
jajkiem - cudowne połączenie, chociaż w wersji z
dżemem też były pyszne :)Składniki:110g
mąkiłyżeczka
sodkijajko1/2 szklanki
oleju150 ml kefiru/jogurtu/maślanki2 łyżki
mascarpone2 garści
otrębów1 garść
płatków owsianych1 garść
rodzynek3
suszone morele1 garść
słonecznikaPrzygotowanie:Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy przez około 2 min.Następnie wykładamy masę do papilotek, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 25 min w temperaturze 180 stopni.Wykładamy na kratkę i czekamy,aż wystygną.Smacznego :)