Wykonanie
Szybki sos na bazie
jogurtu i kilku składników , które zazwyczaj mamy w spiżarce , czy lodówce . Świetnie smakuje podany z każdym rodzajem
mięsa , choć szczerze
powiem ,że także doskonale wpasowuje się w potrawy wegetariańskie , takie jak np placuszki ziemniaczane , czy z
cukinii . Warto spróbować , tym bardziej , że nie wiem jak Wam ale mi tzatzyki już się przejadło ..ok, od czasu do czasu może być , ale chcę już czegoś nowego 😉
Składniki :2-3 łyżki gęstego
jogurtu w typie greckim3
ogórki kiszone1 mała
cebula1 płaska łyżeczka
cukrupieprz do smaku
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach , przekładamy do miseczki .
Cebulę również ścieramy na tarce o grubych oczkach , dodajemy do
ogórków , razem z
cukrem ,
pieprzem i
jogurtem . Całość mieszamy i odstawiamy na 10 minut , ponownie mieszamy i możemy już podawać . Można posypać świeżym
majerankiem .Smacznego 😉