ßßß Cookit - przepis na Surowka z kapusty pekinskiej z kminkiem

Surowka z kapusty pekinskiej z kminkiem

nazwa

Wykonanie

« Na chwile
Rogaliki caipirinha »
Warto zdrowo zaczac nowy rok :)
Dla 4 osob:
1 mala glowka kapusty pekinskiej
1 cebula
1 kwaskowate jablko
1 por (tylko biala czesc)
1 kiszony ogorek (spory)
1/2 szklanki smietany lub naturalnego gestego jogurtu
1 lyzeczka kminku w ziarnach lub szczypta zmielonego
sok z cytryny
sol, pieprz, cukier
Kapuste oczyscic i drobno poszatkowac. Cebule obrac i pokroic w kostke. Jablko obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, ogorek zetrzec na tarce jarzynowej. Por oczyscic i pokroic w cienkie talarki. Smietane wymieszac z kminkiem, wymieszac z warzywami. Surowek doprawic do smaku cukrem, sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Przepis z ksiazki M.Caprari "Kuchnia Polska".
sobota, 03 stycznia 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/01/Suruwka-z-kapusty-pekinskiej-z-kminkiem.html