« Na chwileRogaliki caipirinha »Warto zdrowo zaczac nowy rok :)Dla 4 osob:1 mala glowka kapusty pekinskiej1 cebula1 kwaskowate jablko1 por (tylko biala czesc)1 kiszony ogorek (spory)1/2 szklanki smietany lub naturalnego gestego jogurtu1 lyzeczka kminku w ziarnach lub szczypta zmielonegosok z cytrynysol, pieprz, cukierKapuste oczyscic i drobno poszatkowac. Cebule obrac i pokroic w kostke. Jablko obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, ogorek zetrzec na tarce jarzynowej. Por oczyscic i pokroic w cienkie talarki. Smietane wymieszac z kminkiem, wymieszac z warzywami. Surowek doprawic do smaku cukrem, sola, pieprzem i sokiem z cytryny.Przepis z ksiazki M.Caprari "Kuchnia Polska".sobota, 03 stycznia 2015, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze