ßßß
Delikatne kruche ciasto przełożone pianką jogurtowo kokosową.Składniki:3 szklanki mąki200 g masła5 jajek1 szklanka cukru800 ml jogurtu owocowego np: jagodowy, truskawkowy, owoce leśne1 budyń malinowy200 g wiórków kokosowych3 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliForemka 23x33 cmNa stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło, żółtka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy na natłuszczoną blaszkę, pozostałą cześć ciasta zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki.Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pomalutku wsypujemy 1/2 szklanki cukru i ubijamy do jego rozpuszczenia (piana powinna być sztywna a pod palcami niemożna wyczuwać gródek) . Do piany wsypujemy wiórki kokosowe,budyń, proszek do pieczenia, wlewamy jogurt i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na ciasto. Z zamrażarki wyjmujemy ciasto i ścieramy na tarce . Pieczemy około 45 minut w temp. 180*C.