Wykonanie
Uwielbiam potrawy, desery, ciasta do którego przyrządzenia potrzebna jest miska albo dwie. Do jednej wrzucam jedne składniki do drugiej pozostałe mieszam, mieszam, łącze i pach przelewam do formy. I tak było z przepisem na jabłecznik z
kaszą jaglaną. Od razu przypadł mi do gustu. Niestety po spróbowaniu już nie było tej iskry. Ciasto jest dobre, ale czegoś mu brakuje, tej kropki na i. Nie wiem czego może
żurawiny,
czekolady albo
ananasa. Wiadomo wszystko zależy od upodobań, smaków i przyzwyczajeń. Najlepiej jest jak każdy sam spróbuje i przekona się czy ciasto mu smakuje czy też nie.Składniki:300 g
kaszy jaglanej1 kg
jabłek80 g
cukru trzcinowego1
banan50 g
orzechów włoskich0,5 łyżeczki
cynamonuJabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Banana rozgnieść widelcem na papkę.
Orzechy włoskie drobno posiekać. Wszystkie składniki ciasta połączyć razem i przełożyć do foremki. Moja miała wymiar 22x24 cm. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny.
Źródło