Dziś przepis dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji.Wystarczy pierś z kurczaka i panierka do niego.Polecam do kurczaka na chrupiąco panierkę firmy PRYMAT.Do tego sałatka np.z rukoli i mamy już pyszne danie.Pierś z kurczaka pokroiłam na małe kawałki.Posoliłam, przyprawiłam pieprzem, startymi ząbkami czosnku i słodką papryką.Polałam odrobiną oliwy.Panierkę do kurczaka wysypałam na talerzObtoczyłam w niej kawałki kurczaka.i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Po usmażeniu układałam kawałki na papierowym ręczniku w celu odsączenia tłuszczu.Do kurczaka można zrobić różne sosy w zależności od smaków.Ja podałam je z sosem majonezowo-jogurtowo-ketchupowym z dodatkiem czosnku.Smacznego!Polecam równieżnugetsy z kurczaka w panierce w płatkach kukurydzianych (klik)