Wykonanie
Uwielbiam racuchy, z róznymi dodatkami,
drożdżowe, czy nie. Wszystkie smakują doskonale. Racuchy na
jogurcie naturalnym, są lekkie i z mniejszym wyrzutem możemy je wcinać;) Bez dodatku
cukru, a do
wiśni dodałam
miodu..Można pokusić się o stwierdzenie, iż to takie odchudzone racuchy.
Składniki:250g
jogurtu naturalnegojajko4-5 łyżek
mąki pszennejszklanka wydrylowanych
wiśni2 łyżki
mioduoliwa do smażeniaWykonanie:Z aczynamy od przygotowania ciasta:Do miski wlewamy
jogurt naturalny, dodajemy
jajko, mieszamy,.Następnie dosypujemy stopniowo po łyżce
mąki, ciasto powinno
mieć konsystencje gęstej
śmietany.Na rozgrzaną patelnie wlewamy około 2-3 łyżki
oliwy.Smażymy racuchy na wolnym ogniu na złoty kolor (2 łyżki ciasta na jednego racucha)Podczas smażenia racuchów przygotowujemy
wiśnie:Do garnka przesypujemy wydrylowane
wiśnie, wstawiamy na gaz, dodajemy
miód i podsmażamy na wolnym ogniu kilka minut.Podajemy racuchy razem z
wiśniami od razu po przygotowaniu.Smacznego!