Wykonanie
Do potraw z grilla proponuje podać
sałatkę którą przygotujemy również na grillu. Jest prosta, szybka w przygotowaniu, zrobiona z kilku składników, podana na ciepło - doskonała;)
Składniki:6-8
pieczarek1 duża
cebula lub dwie mniejsze1
pomidor1/3
natki pietruszki2 łyżki
oliwyszczypta
soliszczypta
pieprzu kolorowegoWykonanie:
Pieczarki oczyszczamy miękką szczoteczką, następnie kroimy na 4 części, jeśli mamy duże kapelusze wtedy na 6.
Cebulę obieramy, kroimy na pół,
potem te połówki nacinamy na połowę i kroimy w grubsze plastry.
Pomidora kroimy w grube plastry.
Pieczarki z
cebulą wrzucamy do miski, dodajemy
oliwę i przyprawiamy
solą i
pieprzem.Całość mieszamy odstawiamy na chwilę.Wrzucamy na rozgrzany grill (u mnie elektryczny, jeśli macie tradycyjny proponuję użyć tacek.Grillujemy kilka minut, po chwili dodajemy
pomidora, "pieczemy" dosłownie 2 minuty z każdej strony,
potem kroimy go na mniejsze części.Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy posiekaną
pietruszkę.Podajemy
Smacznego!