Pyszny malinowy deser. Przepis znalazłam w gazecie Tina Przepisy z 2007r. Trochę go zmodyfikowałam w/g swoich potrzeb. Objedliśmy się przeokropnie;)Składniki:Maliny - 500 gramówcukier - 6 łyżekjajka-4 sztukisól-szczyptacukier waniliowy -1 łyżka ( tutaj podano aromat cytrynowy, ja z niego zrezygnowałam)maka pszenna-100 gramśmietana kremówka- 6 łyżekcukier puder do obsypaniamasło - do wysmarowania formyWykonanie:Maliny przebieramy,mieszamy z połową (3 łyżki) cukru, przykrywamy i odstawiamy.W przepisie, proponowano zmiksowanie połowy malin, ja tę czynność pominęłam :) Wsypujemy 3/4 malin na spód wysmarowanej tłuszczem formę u mnie 28x12.Oddzielamy żółtka od białekŻółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy do żółtek.Dodajemy mąkę i śmietaną do masy jajecznej , delikatnie mieszamy.Ciastem przykrywamy maliny.Kilka malin ułożyć na wierzchniej warstwie ciasta.Pieczemy w na grzanym do 175*C i pieczemy około 35 minut.Po wyciągnięciu obsypujemy cukrem pudrem.W przepisie sugerowano podawanie z miksowanymi malinami.Polecam z gałką ulubionych lodów :)