Wykonanie
Pieczarki w cieście. Szybkie i bardzo proste danie do wykonania. Cóż więcej mam napisać? Cierpię od kilku dni na kompletny brak weny. Wybaczcie, ale dzisiaj nie będzie treściwego wstępu. Mam tylko nadzieję że to chwilowe...

Składniki:
pieczarki - 200 gram
jajka - 4 sztuki
mąka - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/2 łyżeczki
olej - 3-4 łyżkiWykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plastry.
Jajka kolejno wbijamy do miski - ubijamy przez 3 minuty mikserem. Dodajemy
przyprawy (
sól,
pieprz) i
mąkę. Delikatnie mieszamy i na koniec dodajemy do ciasta pokrojone wcześniej
pieczarki. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Smażymy placki na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony - najlepiej jeśli brzegi są złote, a środek lekko podpieczony - jak dla mnie idealne !Smacznego!