Wykonanie
Migdałowe ciasteczka, które pokochałam bezwzględnie.O miłość trudno nie było, bo uwielbiam
bezy,a
ciastka trochę przypominają
bezowe wypieki.Chrupkie, słodkie i
migdałowe, wyjątkowo trafiły w moje
kubki smakowe.Pochodzą z Włoch, a ja mam podejrzenia, że w poprzednim wcieleniu byłam grubą Włoszką,bo bardzo odpowiadają mi tamte smaki ;)
Składniki:250 g zmielonych
migdałów2
białka200 g
cukru pudru + do obtoczenia2 łyżeczki
mioduWszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do połączenia. Powinna powstać gęsta masa. Przykryć i odstawić do lodówki na 60 minut.Formować kulki wielkości
orzecha włoskiego i obtaczać w cukrze pudrze (obficie). Umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Zachować ok.3 cm odstępy.Kulki można nieco spłaszczyć, ale nie ma takiej konieczności, same nieco się "rozjadą" w czasie pieczenia.Piec w temp. 180 C ok 15 minut.Smacznego :)
Moja inspiracja tu .